Resepi Congo Bar Sedap dan Mudah π
byCikManisSekali Assalammualaikum.. haa.. nampak tak gambar Congor Bar yang Cik Manis pegang tu.. nampak sedap kan..???.. rangup (crunch) di luar moist di dalam. lagi-lagi coklet dia Cik Manis tabur lebih sikit. Masuk mulut memang rasa coklat tu. tak nak cerita panjang lebar la yeee.. Jadi hari ni Cik Manis nak kongsi resepi Cango Bar yang sedap dan mudah ni. Senang je tau.. rugi tak cuba. buat sendiri ..puas hati.. hehe Bahan-bahan: 315gm tepung gandum - nak pakai tepung naik sendiri pun boleh 2 1/2 sudu kecil baking powder - kalau guna tepung naik sendiri tak perlu letak baking powder 1/2 sudu kecil garam 150 gm butter - biarkan lembut ada suhu bilik 320 gm gula perang - tak nak manis boleh kurangkan - Cik Manis letak dalam 20gm sahaja 4 biji telur Gred B 1 sudu kecil esen vanila 1 cawan chocolate milk coins (dicincang) - yg ni saya guna Beryl kebetulan ada byk kat rumah 1/2 cawan chocolate chips Cara-cara penyediaan: 1. Ayak tepung bersama baking ...
Comments